Onder de naam Studio BOP (Birds of Paradise) maak ik lichtkunst van houtfineer.

Mijn lichtobjecten hebben een unieke uitstraling en geven, zowel brandend als niet brandend, een bijzondere, natuurlijke en sfeervolle toevoeging aan uw interieur. 

Na mijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Breda heb ik veel ervaring opgedaan in de luxe interieurbouw met het ontwerpen en maken van high-end marquetry voor opdrachtgevers, afkomstig uit de wereld van de Superyachts, luxe residenties, hospitality en interieurbouw. 

Dit maakt dat ik kwaliteit lever met een grote dosis vakmanschap.

Van nature ben ik erg nieuwsgierig en gaat mijn hart sneller kloppen van mooie, natuurlijke en duurzame materialen. Dit heeft dan ook geleid tot het  ontwerpen en engineeren van ingelegde lampen, die uniek zijn in hun soort. Met veel ‘trial and error’ en doorzettingsvermogen is het gelukt om, van marquetry, lampen te maken en nu blijken de mogelijkheden eindeloos! 

In mijn studio in de oude meubelfabriek ‘Van Gaasbeek en Van Tiel’ in Culemborg vertaal ik mijn idee├źn naar ontwerpen. Naar aanleiding van dit ontwerp begint het proces van samplen.

Wat in je hoofd heel mooi is, kan in de praktijk heel anders uitpakken en andersom. Hierbij zoek ik uit welke houtsoort, maat en soort lamp het beste past en waar zowel het ontwerp als het fineer het beste tot zijn recht komt. Vervolgens start ik het productieproces, waarbij ik maximaal een serie van 10 lampen maak. Hierdoor blijven de lampen uniek en blijf ik mezelf uitdagen om nieuwe ontwerpen te maken. Ook kan ik in overleg een custom-made lamp ontwerpen en maken.

Ben je nieuwsgierig, heb je een speciale wens en/of wil je graag langskomen? Neem vooral contact op! Mijn studio is exclusief op afspraak geopend.

Kirsten