In mijn atelier in het centrum van Culemborg ontwerp en maak ik mijn producten.

Ik begin met het maken van een ontwerp. Dit is vaak een tekening die ik omzet naar een ‘snijbestand’. Daar zoek ik vervolgens houtsoorten bij uit. Het houtfineer snij ik op maat. Daarna lijm ik de losse velletjes aan elkaar, zodat ik een basisvel heb. Dit basisvel kan ik op de laser leggen. Hierna lasersnijd ik mijn bestand. Dit vormt de basis voor de lampenkap of het tafelblad dat ik ga maken. Ik heb nu als het ware een puzzel van heel dun hout. Stukjes hout uit het ene vel leg ik in het andere vel en zo ontstaat de marquetry.

Als alle stukjes op de goede plek liggen, lijm ik het geheel op een dun vliesdoek of een MDF plaat. Dit is afhankelijk van het product wat ik wil gaan maken.

Het MDF met marquetry verwerk ik verder tot een tafelblad. Het vliesdoek gebruik ik voor de lampenkappen, zodat de transparantie van het fineer zichtbaar blijft. Het geheel plak ik vervolgens op lampenkapfolie. Hierdoor krijgt de kap zijn stevigheid.

Het flexibele vel dat ik nu heb, bevestig ik aan 2 ringen die bepalen of het een hanglamp, staande lamp (grote fitting) of tafellamp (kleine fitting) wordt. Vervolgens werk ik de boven- en onderkant af met fineer, waardoor de hele kap van hout is. Als laatste schuur ik het fineer en werk ik het eindresultaat af met een olie of een transparante lak. Dan zijn ze klaar om naar jouw interieur te verhuizen!